Без компас

За мен и блога

Здравейте,

Казвам се Александра Недева и имам щастието да живея в един от най-красивите

Ето ме и мен

български градове – уникалното Велико Търново.

Като типичен представител на зодия водолей пътуването е моята най-голяма страст. Обожавам да пътувам и да посещавам нови за мен места, да се срещам с нови хора, да се докосна до начина им на живот и до светогледа им. За щастие тази моя страст е споделена и от половинката ми в живота – съпруга ми Денислав. За съжаление нямаме възможност да пътуваме толкова често и надалече, колкото бихме искали, но се надяваме един ден това да се промени.

Най-интересното е, че да организирам пътуването си ми доставя не по-малко удоволствие от самото пътуване. Обичам преди да отида някъде да съм добре подготвена и запозната с това какво интересно може да се види, на каква цена, така че за кратко време да посетя възможно най-много забележителности при възможно най-малко направени разходи.

Не бих си го простила ако например се върна от дадено място и в последствие разбера, че в непосредствена близост е било някое райско кътче, а аз не съм го посетила поради моята неинформираност или пък съм платила на някоя туристическа агенция нереално висока цена. Когато например си отишъл за кратко време в някой град и тепърва започнеш да се чудиш къде да отидеш и какво да видиш, то вероятността да загубиш по-голямата част от времето си в лутане е напълно реална. Затова предварителната подготовка и „разузнаването“ на местата, които ще посетя са изключително важни за мен, особено когато пътуването не е с туроператор.

Така се зароди и идеята да създам този блог. Бих била изключително щастлива ако четейки моите преживявания и лични впечатления, откриеш поне малко полезна информация за следващото ти пътуване или получиш вдъхновение за ново такова. Защото както е казал някога Пеньо Пенев: „Човекът е човек тогава, когато е на път!“.

Ако имаш някакви въпроси, предложения или препоръки към мен, то не се колебай, а се свържи с мен тук.

 

Тук е мястото да благодаря и на страхотния екип от професионалисти на icn.bg, които винаги със скоростта на светлината успяват да ми помогнат когато имам проблеми при поддържането на блога ми. Ако всички в тази държава изпълняваха задълженията си така, както тях, то със сигурност швейцарците щяха да се натискат да живеят в България, а не обратното. Но това е въпрос на друга тема…

Харесай във фейсбук